Kaos, skalv och tsunamis… Supermånens fel eller?

Jag vaknade vid halvsjutiden i morse av att det dånade till i hela huset och undrade vad sjutton som hänt…

Efter en snabb rekognosering  insåg jag att det var massa snö som rasat av från taket pga tövädret.

När jag sen några timmar senare sätter mig och tittar på lite nyheter blir jag varse att Japan drabbats av en enorm naturkatastrof i form av den största jordbävningen på 140 år och får se hur tsunamivågor ödelägger allt i sin väg.

Att detta inträffat nästan samtidigt som mitt snö-ras-skalv från hustaket kan ju tyckas vara lite kusligt, eller åtminstone lite udda.

Det känns ganska overkligt att se helikopterfoton på teve där bilar chanslöst försöker köra ifrån vattenmassorna som väller fram och som lava vid ett vulkanutbrott (fast snabbare)…  Bilar som sen bara uppslukas i bråten.

Och nu är förstås risken för ytterligare skalv och fler tsunamis överhängande.

Japan, som ändå är ett av världens mest jordskalvsförberedda länder, tycks ha drabbats hårt och man kan bara gissa att tusentals personer dött och att de materiella skadorna blir enorma.

Domedagsprofeterna anser att detta är väntat och endast början på slutet som väntas bli den 21/12 2012 om man ska tro på Mayafolkets kalender.

Det som känns lite konstigt i sammanhanget är ju att det senaste vecka skrivits mycket om den s.k Supermånen som just skulle kunna ha denna typ av påverkan på moder jord och naturkrafterna… Visserligen ska den ju vara värst den 19:e mars, men onekligen var det ju ett lite underligt sammanträffande att man veckan efter denna nyhet faktiskt råkar ut för ett av de största jordskalven vi haft…?

[ad]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/3/4/niklin.se/httpd.www/weblog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Diskussion - Kommentera