Ditt ursprung - dina anor

För att veta vem man är måste man känna till sitt ursprung. Vet du vem du är?
Om du är nyfiken på dina anor, din släkt och ditt ursprung så är det släktforskning som kan ge dig svaren.

Släktforskning är en oerhört populär hobby för många svenskar och har du väldigt gott om tid och dessutom kan tänka dig att lära dig allt du behöver kunna för att släktforska, så är det ett spännande och intressant fritidsintresse som du nuförtiden kan utföra i ditt eget hem med hjälp av din dator.

För alla som är intresserade av sitt ursprung och sina rötter men inte har obegränsat med tid och/eller kan eller vill utbilda sig i hur man släktforskar så är det absolut bäst att istället anlita en professionell släktforskare. Släktforskning är ett hantverk och precis som du anlitar hantverkare för andra uppgifter så gäller det att välja med omsorg. Anlita ett seriöst företag som du känner dig trygg och bekväm med.

Nuförtiden finns det många resurser att tillgå för dig som vill släktforska på egen hand, men för att du ska lyckas krävs att du först utbildar dig. Det går att lära sig själv på egen hand, med hjälp av böcker och litteratur i ämnet och hjälpsamma personer på släktforskarforum. Men helt klart är det att föredra att du går någon form av kurs eller studiecirkel i släktforskning innan du sätter igång. Sök t.ex på Medborgarskolan

Förutom tid, släktforskning är oerhört tidskrävande, så behöver du tillgång till kyrkböckerna som är de huvudsakliga källorna för att kunna släktforska. Detta får man genom att köpa abonnemang hos en eller flera leverantörer. Det finns även andra hjälpmedel och redskap som kan vara bra att ha, som olika böcker, CD-skivor och program för din dator. Att gå med i en förening eller släktforskarklubb är också oftast bra att göra.

Några bra länkar till resurser: